Over mij

Over mij

Mijn naam is Pauline Zwart. Ik ben hypnotherapeut en eigenaar van Denk Samen Beter, praktijk voor psychosociale hulpverlening. Ik ben moeder van vier kinderen en ik heb intussen ook vijf kleinkinderen. Je kunt wel zeggen dat ik een behoorlijke levenservaring heb. Dit betekent dat ik veel hoogtepunten heb meegemaakt, maar zoals iedereen ook dieptepunten.

Ik vond het bijzonder dat ik ondanks de dieptepunten nooit depressief ben geweest. Ik was altijd een blij mens en vroeg me weleens af hoe andere mensen dat eigenlijk doen: depressief zijn.

Dit leidde ertoe dat ik besloot mijn eigen positiviteit te gaan delen met mensen die minder goed met situatieveranderingen om konden gaan. Ik ben toen gestart met een HBO-opleiding psychosociaal counselen. Dat was een openbaring voor me. Ik kreeg heel veel nieuwe inzichten waarom mensen doen en handelen zoals ze doen.

Ik leerde dat ook de manier waaróp je naar een probleem kijkt, op zichzelf een probleem kan zijn.

Om tijdens mijn studie ervaring op te doen, meldde ik me als vrijwilliger op een chatsite voor mensen die in geestelijke nood verkeren. Wat ik daar hoorde, was met geen pen te beschrijven. De nood was groot. Het versterkte mijn wens om met compassie, liefde en respect mensen die geestelijke hulp nodig hadden, bij te staan.

Ook heb ik bij 113 gewerkt: een chatsite voor mensen die aan zelfmoord denken. Ook daar heb ik veel geleerd wat mensen kunnen doen om uit hun uitzichtloze bestaan te komen. En wat ik voor hen kan doen.

Ik heb ook bij de stichting Labyrint-In-Perspectief gewerkt als vrijwilliger. Zij helpen naasten van mensen die een psychische stoornis hebben.

Deze ervaringen hebben de psychologie voor mij tastbaarder gemaakt. Ik begon beter te begrijpen hoe mensen kunnen denken en doen. En wat je daar aan kan veranderen. De oogkleppen gingen als het ware af.

Hypnotherapie Na deze opleiding ben ik gestart met de opleiding Hypnotherapie en NLP. Tijdens een lezing voor onze beroepsgroep had een psycholoog (tevens psychotherapeut) verteld, dat ze met hypnotherapie hele goede resultaten behaalde in een korte tijd. Dat wilde ik ook!

Ik ben nogal van het snelle resultaat en ik was benieuwd of dat echt met hypnotherapie ging lukken. Ik had eerst mijn bedenkingen over hypnotherapie, maar dat is veranderd. De resultaten zijn verbluffend….

Ik heb nu certificaten voor NLP practitioner en hypnotherapie. Ik volg regelmatig web seminars bij de Academie voor Hypnotherapie en NLP, ik ga naar masterclass en volg bijscholingen.

Bij de Tebéyo Academie heb ik een opleiding gedaan om mensen te helpen die seksueel misbruikt zijn en of in een huiselijk geweld situatie verkeren.

Bij HypnoseCentrum.be heb ik mijn diploma behaald voor de Gecertificeerde Practitioner Sheila Granger Virtuele Maagband Procedure

Denk Samen Beter bundelt mijn kennis en ervaring. In mijn praktijk voor psychosociale hulpverlening help ik iedereen die dat wil (en met wie het klikt) om psychische en psychosociale problemen aan te pakken.

Neem gerust contact op voor meer informatie!