Werkwijze

Werkwijze

Psychosociale hulp via Denk Samen Beter: mijn werkwijze

Wil je graag dat ik je help bij de aanpak van psychische of psychosociale problemen? Hieronder lees je hoe ik werk.

Het eerste contact bestaat meestal uit kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch of per mail. Samen bespreken we dan de klachten. Het is tevens een manier om erachter te komen of ‘het klikt’ tussen ons. Dat is heel belangrijk; zonder “chemie” heeft mijn hulp geen zin.
Dit eerste telefonische gesprek  is dan ook vrijblijvend en verplicht tot niets.

Wat gebeurt er als je besluit verder te gaan?

  • Eerst formuleren we samen haalbare en concrete doelen voor de therapie zodat duidelijk is waar we naartoe werken. Ook leg ik uit hoe ik werk met counseling, hypnose en trance, en vanzelfsprekend beantwoord ik al je vragen hierover.
  • Tijdens de behandeling zijn de klachten en doelen onze leidraad. Iedere keer wordt besproken wat het effect is geweest van de voorgaande sessie en wordt gekeken naar het vervolg daarop. Jouw eigen ideeën daarover, je inbreng en inzet zijn belangrijk.
  • Als psychosociaal therapeut ben ik er om ‘de rode draad’ vast te houden. Ik let erop dat de cliënt zich met de doelen bezighoudt, en eventueel stellen we die bij. Het is de deskundigheid en verantwoordelijkheid van mij als therapeut dat jij je veilig voelt tijdens het behandelingsproces.
  • De sessies met hypnotherapie zijn vaak een- of tweemalig. Meer sessies zijn wel mogelijk, maar in de praktijk vaak niet nodig.
  • De counselingsessies zijn klaar wanneer je aangeeft dat je weer alleen verder kan. Dit bepaal je zelf!

Een sessie duurt in de regel minimaal een uur, maar kan ook uitlopen tot twee uur. De duur wordt aangepast aan de problematiek. Vaak zitten er diepere lagen onder die onder hypnose positief veranderd kunnen worden. Dit vereist soms meer tijd.

De locatie voor de sessies wordt in overleg bepaald. Ik kan desgewenst aan huis komen.

Ik ben hypnotherapeut en heb een HBO-achtergrond in psychosociale counseling. Ik help mensen met een veelheid aan psychische en psychosociale problemen en zorg ervoor dat ze emotioneel weer op de been komen. Hierbij werk ik volgens strikte ethische codes.

Aarzel niet om contact op te nemen voor een  kennismakingsgesprek.